Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2009 21:19 - Глас народен, глас Божи
Автор: borilski Категория: Новини   
Прочетен: 2694 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 02.02.2009 22:41



Преди повече от 8 години в Париж е зверски убит Мартин Борилски -
блестящ млад юрист, завършил с отличие магистърска степен в Сорбоната и работещ в международна адвокатска компания.   image Мартин Борилски
Жестокостта на убийството разтърсва Франция: Мартин е намушкан над 93 пъти, а с твърд тъп предмет (вероятно гира) са натрошени лицевите кости на черепа. Жилището на 24 годишния младеж е потънало в кръв, той очевидно се е съпротивлявал дълго срещу жестокостта на нападателите си.   Френските криминалисти намират на местопрестъплението множество веществени доказателства: косми, намерени в ръцете на убития, парчета кожа под ноктите му, окървавени чужди  дрехи. По веществените докателства има многобройни следи от ДНК, а проведените във Франция експертизи са установяват чия е тя: на Георги Желязков и Стоян Стоичков – Барона, съученици на Мартин от Езиковата Гимназия във Варна. Според експертите вероятността следите да са на някой друг, а не на Желязков е 1 на 15 трилиона, а в случая с Барона вероятността за друг човек е 1 на 236 милиарда. 

В материала под ноктите на убития отново е открита ДНК на Желязков.
Отделно френската полиция доказва по неоспорим начин, че Георги Желязков е използал телефона на Мартин след убийството. В Желязков е намерена кредитната карта на жертвата.   image Георги Желязков (вляво) и Стоян Стоичков-Барона
Според френските криминалисти уликите срещу заподозрените Желязков и Стоичков доказват по неоспорим начин, че убийството е извършено от тях.
image Съдия Йорданка Неделчева   Р Е Ш Е Н И Е
№ 253
Гр. Велико Търново, 30.12.2008 г.
В ИМЕТО НА НАРОДА
Великотърновският апелативен съд, наказателно отделение, в
публично съдебно заседание на 22.12.2008г., в състав:
ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЙОРДАНКА НЕДЕЛЧЕВА
ЧЛЕНОВЕ: ЗДРАВКО ТРИФОНОВ
РУМЯН ЖЕКОВ прочетете решението тук...  
Въпреки, че извършителите са разкрити от френските криминалисти, у нас са нужни цели 3 години и сериозен международен натиск, за да се стигне до съд, а после - след повече от 4 години - двамата обвиняеми са оправдани. На 21 януари тази година Великотърновския апелативен съд потвърди издадената по-рано оправдателна присъда на Шуменския окръжен съд – решение, станало повод за официално изразеното възмущение на френското посолство.

Основната причина за това поредно доказателство за пълния провал на българската съдебна система: “бащата на главният заподозрян е бивш магистрат, който поддържа солидни приятелски връзки сред българската полиция и е подозиран, че работи за обезпокояваща мафиотска група”, както пише френският ежедневник “Le Figaro” още през 2002 година. Изданието обвинява директно полицията във Варна, че прикрива убиеца на Мартин.

Бащата на обвиняемия е варненският адвокат Борислав Желязков, бивш заместник-началник на окръжната следствената служба във Варна.

До днес подсъдимите Желязков и Барона са на свобода срещу парични гаранции от по 2 хиляди лева.

Апелираме към Главна Прокуратура и лично към г-н Борис Велчев, да се самосезира и да даде на обществеността отговор на следните въпроси:

1. По каква причина не са публикувани мотивите на съда за оправдателната присъда? Какво пише в тези мотиви? (добавено на 26.01.09: Мотивите вече са публикувани.)

2. Оказван ли е натиск върху съдебната система за забавяне на делото и издаване на оправдателна присъда от страна на  Борислав Желязков, както твърдят френските власти? Разследвани ли са обвиненията, изразени от френска страна, за натиск от страна на Желязков?

3. По какъв начин ще опровергаете възмущението, изразено официално от посланника на Франция у нас, по повод оправдателната просъда? Разполага ли съда с аргументи, за да защити решението си?

Моля, подкрепете нашата петиция за справедлива присъда за убийците на Мартин! Настояваме виновните за този съдебен фарс също да бъдат потърсени и наказани!


Тагове:   народен,


Гласувай:
0



1. bizcocho - аз се подписах-имаше постинг за ...
02.02.2009 21:29
аз се подписах-имаше постинг за това

http://vmir.blog.bg/viewpost.php?id=284386

погледни го,но е добре,че и ти си се включил!
цитирай
2. vmir - Съболезнования за непрежалимата загуба и поздравления за
03.02.2009 09:56
усилията ви по разкриване на истината!

С ВАС СА МНОГО ХОРА И ТОЗИ ПЪТ НЕ ТРЯБВА ДА ОСТАВИМЕ НАГЛОСТТА И ЦИНИЗМЪТ ДА ТЪРЖЕСТВУВАТ И МАЧКАТ ВСИЧКО ЦЕННО И СВЯТО У НАС!!!

p.s. Поддържайте блога с документите към него, за да се знае кой кой е у нас и да е ясно от кого да се търси сметка за съучастничество в престъплението. Правилно сте сложили и цитати на провокатори, нека да свикваме с езика и провокациите им, за да ги разпознаваме по-лесно.
цитирай
3. анонимен - подкрепяме ви
03.02.2009 14:13
Съболезнования.Много хора ви подкрепят в усилията ви да постигните справедлива присъда за убийците на Мартин.
цитирай
4. bovari - Светла да е паметта му.
04.02.2009 18:09
Не само в името на народа, но и в името на ИСТИНАТА трябва да се накажат убийците.

За мен е важно, като гражданин да зная какви са били мотивите за самоотводите на магистратите (тази информация не вярвам да е защитена). Та нали те, съдиите и прокурорите, са овластени( В името на народа!) да ни защитават и ако не го правят, то да кажат ясно и гласно причините за това!





цитирай
5. анонимен - Yessss
05.02.2009 18:31
Tazi dalboko i traino korumpirana advokatka o6te li raboti kato takava????Za takiva e parvia stalb pred ob6tinata i vaje bez sapun!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borilski
Категория: Новини
Прочетен: 77701
Постинги: 19
Коментари: 53
Гласове: 392
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930